REferensobjekt #5

Lättskött, lekfullt och funktionellt hos Stenbocken

BESTÄLLARE

HSB BRF Stenbocken

UPPDRAG

En komplett projektering och totalentreprenad som inkluderar tätning och renovering av två underjordiska garage om sammanlagt 3000 kvm, samt översyn av hela utemiljön

STÖRST UTMANING

Att arbeta ovanpå bjälklag är alltid en begränsande faktor för vad man kan hitta på.

Bostadsrättsföreningen Stenbocken i Malmö är en stor bostadsrättsförening med 410 lägenheter och två underjordiska garage. Och det var när dessa garage började läcka in som föreningen beslutade om att det var dags att konsultera någon som kunde åtgärda problemen och rita en helt ny utemiljö. Till slut landade både projektering- och entreprenaduppdraget hos oss på Mark & Miljö som ett av våra absolut största projekt hittills.

Själva entreprenaden som försiggick efter ett åtta månader långt projekteringsarbete med möten var tredje vecka, inleddes kring påsken 2019 och avslutades vid årskiftet 2020/2021. Resultatet bär tydliga spår av allt det som vi på Mark & Miljö stå för; det är funktionellt, lättskött och lite lekfullt. Även om vi arbetat med strama raka linjer, så är uttrycket levande tack vare detaljer som förskjutna gångar, smarta växtval och plats för liv och rörelse. 

Miljöhuset placerades vid gårdens ytterkant för att underlätta för den som ska hämta soporna. På bilden syns också ett av de fyra cykelhus vi ritade. Dessa placerades vid de fyra entréerna och så långt ut mot vägen som möjligt för att undvika onödig cykling på gården. Som synes fick både miljö- och cykelhus sedumtak för att smälta in bättre i gårdsmiljön, inte minst när man blickar ner på det från sin lägenhet eller balkong.

Hör av dig!

Vill du veta mer om våra tjänster i allmänhet eller har ett specifikt uppdrag kring något som rör utemiljöer eller underjordiska garage? Hör av dig till oss via formuläret här intill, så kontaktar vi dig så snart vi kan. Varmt välkommen till Mark & Miljö!